Life?

Tänk dig att du är dement, du minns ingenting och känner dig ganska otrygg. Helst av allt ska du vara i ett litet och lugnt område. Du är alltså dement och måste bo på ett hem, där du är tvungen att lita på andra till hundra procent. Det är inte ett värdigt liv, men det är iallafall ett liv. Och du har en trygghet: du är gift. Inte sedan så länge tillbaka, men hon är din trygghet.

Tänk dig sedan att någon vill ta din enda trygghet ifrån dig, någon vill förflytta dig till ett annat hem. Tvångsförflytta. Du har ingenting att säga till om, eftersom du inte har en aning. Din enda trygghet ska tas ifrån dig och du ska tas bort från det lilla lugna området som du mår så bra som du kan i. Du ska flyttas flera mil ifrån stället du växte upp på, stället du bott hela livet. Stället där du träffade din livs kärlek. Du har, som sagt, ingenting att säga till om....

Tänk dig att du är frun. Trots att din make inte minns vem du är, och knappt sig själv, så älskar du honom. Du har alltid funnits där för honom. Och det har ju trots allt varit lätt, det har varit ett stenkast bort och du har haft möjlighet att besöka honom närsomhelst - dagligen till och med. Men nu ska han flyttas, nu ska du inte längre få hälsa på din älskling. Du har inte körkort och är alldeles för gammal för att ta det nu. Bussbiljetten kostar 137 kronor, tur och retur, så du har råd att åka dit. Men bara ibland. Du har inte längre möjlighet att besöka din äkta hälft längre, iallafall inte så ofta som du vill.

Välkommen till den nya 'die Mauer' a.k.a äldreomsorgen. Här skiljer vi folk åt, skitsamma om de behöver varandra. För att citera Errold "Skämmes tame fan".

Kommentarer
Postat av: maria

Det är helt sjukt. Jag hade också tänkt skriva om det där, och om hur dumma i huvudet Åseles socialchef är. Men du, kolla vem som har kommenterat mitt inlägg "EM"

2008-06-10 @ 11:36:35
URL: http://morrison.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0